ZLOUPORABA THOMPSONA

Umjesto promocije napadi na Mesića, Kajina i Srbe

16.04.2009 u 11:38

Bionic
Reading

Iako su za promociju knjige Mate Kovačevića i Josipa Pečarića 'Thompson u očima hrvatskih intelektualaca' odabrani utorak nakon Uskrsa i dvorana Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na Kaptolu, a govornici na promociji, uključujući i samog Thompsona, spominjali vjeru i Boga što su češće mogli, nije na tom događaju nedostajalo nimalo kršćanskog blaćenja neistomišljenika i vrijeđanja čitavih naroda, piše Slobodna Dalmacija

Na tapetu je bio predsjednik države Stjepan Mesić, kojega je jedan od predstavljača Kovačevićeva i Pečarićeva uratka, admiral u mirovini Davor Domazet Lošo, nazvao alfom svih napada na Marka Perkovića Thompsona, ne ponudivši pritom nijedan podatak niti argument, izvještava Slobodna.

'Mesić je alfa, a Damir Kajin omega Thompsonova progona. Oni nam žele nametnuti šutnju, spominjući govor mržnje koji je nastao u radionici gospodara nadziranog kaosa', grmio je s govornice admiral u mirovini Domazet Lošo, prelazeći s teme na temu, ali ne dodirujući ni rubno sam sadržaj knjige koju predstavlja.

Sadržaj knjige koju su trebali promovirati nije se previše ticao ni drugog predstavljača, liječnika Slobodana Langa. On je pozornicu iskoristio za priču o nezasluženom tretmanu hrvatskih branitelja i generala, sve do Ivana Koradea, koji je sebi presudio nakon što je likvidirao petero ljudi u Hrvatskom zagorju.

'Odličja Koradeu nisu smjela biti oduzeta. Mesiću, ne diraj odličja koja nisi stekao onima koji su ih stekli', poručio je Lang. Skupu je prisustvovao i Zvonko Bušić, koji se nedavno vratio u Hrvatsku nakon odležane kazne za ubojstvo američkog policajaca i terorizam.

Koautor knjige Josip Pečarić nije mogao biti na promociji jer se nalazi na znanstvenom radu u Pakistanu, odakle se javio porukom koju je pročitao Mate Kovačević.

Pečarić se iz Pakistana požalio kako ga je neimenovani srpski kolega prozvao da ga potkrada u znanstvenim radovima. 'Srećom, neimenovani Srbin uklapa se u definiciju srpskog naroda Dobrice Ćosića, što znači da laže', poručio je Pečarić.

Najpomirljivije je govorio Thompson, usredotočivši se na tijek karijere i buduće želje i planove, koji se tiču pisanja i skladanja pjesama o domoljublju.

Požalio se da mu je najteži trenutak u životu bio kad se suočio s optužbama da voli nacizam i da je nacist.

'Ne mogu biti nacist, jer nacizam ne dolazi od Boga. A ja želim slijediti Boga', poručio je.