RASTU CIJENE GORIVA

Ukrali 800 litara dizela iz kamiona

02.02.2011 u 12:33

Bionic
Reading

Krađe goriva za teretna vozila sve su češće otkada je počela jače rasti njihova cijena. Tako je u tjedan dana u Varaždinskoj županiji u četiri krađe ukradeno ukupno oko 800 litara dizela, za što policija sumnjiči trojicu mladića s ivanečkog područja

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske postaje Ivanec kazneno su prijavili trojicu mladića u dobi od 19, 21 i 22 godine zbog četiri teške krađe dizelskog goriva.

Prva se dogodila u srijedu 26. siječnja dva sata iza ponoći, kada je provaljeno u teretno vozilo 54-godišnje vlasnice, koje je bilo parkirano na ograđenom parkiralištu u mjestu Klenovnik. Iz njega su otuđili dizelsko gorivo koje su odvezli 33-godišnjaku u Ivanec.

No to je bio tek početak. Naime, već iduće noći, 27. siječnja, vratili su se u Klenovnik. Dvojica  osumnjičenih oko 21.30 sati provalila su u drugo vozilo iste vlasnice, parkirano na istom parkiralištu, a zatim su ukradeni dizel prodali 20-godišnjaku.

'U te dvije provale otuđili su ukupno oko 350 litara dizelskog goriva u vrijednosti od oko 3.000 kuna', izvijestili su iz PU varaždinske.

Uz to, kako se dodaje, osnovano se sumnja da su sva trojica mladića tijekom noći sa 26. na 27. siječnja provalili i u teretno vozilo u vlasništvu 40-godišnjaka, parkirano na parkiralištu u mjestu Lovrečan, iz kojeg su uspjeli uzeti dvjestotinjak litara dizelskog goriva. Sumnjiči ih se i za krađu goriva iz dva teretna vozila poduzeća Niskogradnja koja su bila parkirana unutar ograđenog prostora poduzeća u Lovrečanu. Iz njih su otuđili oko 250 litara goriva, a ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 3.500 kuna.

'I to ukradeno gorivo također su odvezli 33-godišnjaku iz Ivanca, gdje je pronađeno te će biti vraćeno oštećenima', izvijestili su iz PU varaždinske, dodajući da će 33-godišnjaka prijaviti za kaznena djela prikrivanja.