BIZARNO

Ukrala kćerkin identitet da postane navijačica

15.01.2009 u 11:31

Bionic
Reading

Wendy Brown (34) iz američke savezne države Wisconsin ukrala je kćerkin identitet kako bi ponovo iskusila srednju školu i postala navijačica

Družila se s ostalim učenicima, pohađala nastavu i išla na srednjoškolske tulume, sve dok njen plan novog proživljavanja života tinejdžerice nije otkriven kad je nastavnicima postalo sumnjivo što je počela izostajati s nastave. Kasnije su odgovorni iz uprave škole saznali da se njena kći cijelo vrijeme nalazila kod rodbine u drugoj državi.

Wendy Brown se tereti za falsificiranje isprava, a jučer je osuđena na tri godine u psihijatrijskoj jedinici zatvora, nakon što ju je sud proglasio krivom za krađu identiteta uslijed duševne bolesti. Ona je izjavila da je željela završiti školu i biti navijačica jer nije imala djetinjstvo, pa je tako nastojala povratiti dio svog života koji je propustila.

Osim ove, Brown je počinila niz prevara i obmana širom SAD-a. Kolegice iz razreda su rekle da im je Wendy izgledala malo starije od ostalih učenica, ali da nisu bile previše sumnjičave jer se uvjerljivo ponašala kao tinejdžerica.