istočni front

Ukrajina tvrdi da je uništila 20 ruskih dronova

09.04.2024 u 11:17

Bionic
Reading

Ukrajinska protuzračna obrana uništila je 20 borbenih dronova koje je tijekom noći lansirala ruska strana ciljajući sedam ukrajinskih regija diljem zemlje, rekao je u utorak zapovjednik ukrajinskog ratnog zrakoplovstva Mikola Oleščuk

Dronovi su uništeni iznad južnih oblasti Mikolajiv, Odesa i Herson, iznad središnjih oblasti Dnjepropetrovsk, Poltava i Vinicija te iznad Lavova na zapadu, rekao je Oleščuk.

Rusija je u nekoliko valova lansirala borbene dronove iranske proizvodnje Šahid na ključnu infrastrukturu i elektrane, potvrdili su ukrajinski dužnosnici i vojska.

Guverner Lavova Maksim Kozitski je rekao da je dron oštetio važan infrastrukturni objekt na zapadu zemlju te izazvao požar.

Zbog krhotina od pada dronova u području Odese su uništeni električni vodovi, rekao je guverner Oleh Kiper. U Poltavi su također oštećena energetska postrojenja i oprema.

Rusija je posljednjih tjedana pojačala napade na ukrajinski energetski sektor.

Ukrajina je objavila da je Rusija lansirala i četiri projektila iz raketnog sustava zemlja-zrak S-300, ali nije otkrila što se dogodilo s tim projektilima.