HERIBERTO LAZCANO

Ukradeno tijelo ubijenog vođe meksičkog narkokartela

09.10.2012 u 21:37

Bionic
Reading

Heriberto Lazcano, vođa meksičkog narkokartela Zeta, ubijen je u nedjelju ujutro u okršaju s meksičkim marincima u sjevernoj državi Coahuila, na granici s Teksasom, a u ponedjeljak ujutro je naoružana skupina ukrala njegovo tijelo iz mrtvačnice, priopćili su u utorak meksički dužnosnici

Lazcano je dezertirao iz posebnih vojnih postrojbi i otpočeo brutalni šestogodišnji rat s vlastima i drugim narkokartelima i bandama. Pripadnici njegova narkokartela, jednog od dva najmoćnija u Meksiku, kontroliraju područje uzduž američke granice, ali i na jugu zemlje, sve do Gvatemale.

Prema riječima glavnog tužitelja države Coahila, Homera Ramosa, marinci su u gradu Progreso ubili dvojicu muškaraca, a otisci jednog od njih su odgovarali Lazcanu. Iz mrtvačnice je ukradeno tijelo i drugog muškarca, prenose američki mediji.

Američka agencija za borbu protiv trgovine drogom (DEA) priopćila je kako još uvijek čeka potvrdu da je jedan od najozloglašenijih narkovođa u Meksiku ubijen. Kartel Zeta se povezuje i s nedavnim ubojstvom nećaka guvernera Coahuile.