BANDIĆ NAJAVIO

Ukidaju se karte za četiri kune, nove će koštati šest, možda čak i osam kuna

11.04.2018 u 12:31

Bionic
Reading

Nakon nešto više od godine dana, predizborna gradonačelnikova ideja o polusatnoj ZET-ovoj karti za četiri kune, uskoro odlazi u povijest. Najavio je to Milan Bandić u emisiji Radio Sljemena 'Zagrebi po Zagreb' priznavši da su četiri kune, unatoč povećanoj prodaji takvih karata, ZET-u smanjile prihode

Nakon temeljite analize, Bandićev projekt polusatne karte od četiri kune pokazao se neisplativim pa je na pomolu poskupljenje karte na šest kuna. Prije šest mjeseci Bandić je najavio uvođenje tzv. 'međukarte' od šest ili sedam kuna, uz postojeću od četiri, međutim, sada je plan potonju poslati u povijest.

'Karta je bila deset kuna pa smo je smanjili na četiri. Dići ćemo je vjerojatno na šest. To je, još uvijek, četrdeset posto manje od onoga što je bilo. Ja nisam pogriješio, mislio sam najbolje s četiri kune -ne ide, ići ćemo na šest. Ali to je, još uvijek manje od deset. Može se dogodit' da bude osam. Moja ideja će biti šest', kazao je Bandić za Radio Sljeme.

ZET uveo polusatne vozne karte za četiri kune Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin StrukićPIXSELL

Također, opovrgnuo je medijske napise o poskupljenju parkirališnih karata.

'Zagrepčani mogu mirno spavat' što se tiče poskupljenja cijene parkinga. To im je moja poruka jer to neće proć'. Bez obzira, da i dođe do mene, neće proć'.

  • +115
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL