OPREZ!

Uigrani obiteljski tim vara na rabljenim automobilima

02.05.2014 u 09:48

Bionic
Reading

Policija istražuje očito uigran obiteljski prevarantski tim iz Garešnice. Dvojica prevarenih muškaraca koje su prilikom prodaje i kupnje rabljenih automobila nasamarili članovi iste obitelji, slučaj su prijavili nadležnim tijelima

Policiji su poznati jer je navodno protiv njih podignuto tristo kaznenih prijava. Žrtvama koje su za emisiju Labirint HTV-a iznijele svoje priče u policiji su rekli kako nisu prvi i da imaju sreće što ih nisu ozlijedili.

Nakon što je supruga jednog od oštećenika sve objavila na Facebooku, javilo im se 150 ljudi sa svojim iskustvima s tom obitelji iz Garešnice. Nekima su uzeti auti, nekima kuće, na neke su dizani krediti, neke su maltretirali, reketarili kafiće. Mještani ih se boje, ne žele ništa imati s njima.


Iako je popis žrtava dugačak, oni zbog straha i prijetnji ne žele govoriti. U policiji kažu kako odrađuju svoj posao u okviru ovlasti te upozoravaju ljude na oprez.

U bjelovarskom državnom odvjetništvu još uvijek neriješen leži slučaj žrtve iz ove naše priče. Obećano im je da će se u roku od šest mjeseci znati ishod. Iz DORH-a poručuju kako je istraga u tijeku. O obitelji iz Garešnice ne smiju reći ništa konkretnije. Neslužbeno doznajemo, istražuju na desetke slučajeva prevare, iznude pa i nanošenja ozbiljnih fizičkih ozljeda.

Žrtve sa sumnjom iščekuju rasplet događaja. Pitaju se, zašto im sustav dopušta da i dalje varaju.