AKCIJA NA KNEŽIJI

Uhvaćeni napadači na Miljuša, Galinca i Prku?

Bionic
Reading

Maskirani pripadnici specijalne policije, naoružani dugim cijevima, u srijedu nešto iza podneva zauzeli su Papovu ulicu na Staroj Knežiji u Zagrebu. Doznajemo da je u kafiću Meandar uhićeno nekoliko osoba

O čemu je riječ, pokušali smo doznati od glasnogovornika MUP-a Krunoslava Borovca. 'Riječ je predmetu USKOK-a. Jedna je obrada u tijeku', rekao je Borovec i najavio nova uhićenja. Na naše pitanje je li riječ o uhićenju, Borovec je odgovorio potvrdno.

No o kojem je slučaju riječ, Borovec nije želio odgovoriti, a detalje nam nije želio otkriti ni glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić. Iako je akcija specijalaca na Knežiji završila, i dalje nije poznat razlog njihove intervencije, no neslužbeno doznajemo da je riječ o pripadnicima kriminalne skupine.

Kako piše Večernji, specijalci su u kafiću Meandar uhvatili tri osobe. Neslužbeno taj list doznaje da bi uhićenja mogla imati veze s brutalnim premlaćivanjima nekih javnih osoba proteklih godina. Navodno se radi o osobama koje se dovode u vezu s brutalnim premlaćivanjem novinara jutarnjeg lista Dušana Miljuša 2. lipnja 2008. Miljuša su, podsjećamo, napadači dočekali pred njegovim stanom, pretukli ga metalnim palicama te pobjegli. Gotovo dvije i pol godine policija je bezuspješno tragala za napadačima, a za bilo kakvu informaciju o napadačima nudila se i nagrada od 100.000 kuna.

Za komentar smo upitali i Dušana Miljuša, no on je poručio da još nema nikakve službene informacije.

Neslužbeno, danas uhićene osobe, osim s napadom na Miljuša, dovode su u vezu i s napadom na poduzetnika Josipa Galinca, koji je na sličan način pretučen u rujnu 2008. godine. HRT pak javlja da se napadače povezuje i s premlaćivanjem bankara Bože Prke iz 2002. godine.

Večernji također neslužbeno doznaje da je među privedenima i osoba koja je bila jedan od optuženika tijekom suđenja tzv. zločinačkoj organizaciji. Tijekom tog postupka teretio se za iznudu, no oslobođen je. Isto tako, Večernjak doznaje da je u središtu kriminalističke policije na ispitivanju i jedan bivši boksač te njegov brat. HRT javlja da je među uhićenima i Đorđe Vuletić, bivši policajac koji je u crnoj kronici zadnji put osvanuo zbog premlaćivanja.

Podsjetimo, zagrebački kvart Knežija omiljen je kod pripadnika zagrebačkog podzemlja. Oni su se, prema riječima Nikice Jelavića, navodnog šefa mafije s Knežije, okupljali u kafiću Stara Knežija.