AKCIJA U SJEVERNOJ HRVATSKOJ

Uhićeno 15 dilera oružja i droge

06.11.2013 u 21:08

Bionic
Reading

U velikoj policijskoj akciji uhićeno je za sada 15 osoba koje se povezuju s ilegalnom proizvodnjom i preprodajom oružja. Riječ je o finišu višemjesečne operacije tijekom koje su tajno nadzirani deseci osoba uključenih o ovaj krijumčarski lanac što je kretao iz Zagorja, piše Novi list

'Akciju su realizirale tri policijske uprave – PU krapinsko-zagorska, PU zagrebačka i PU varaždinska, potvrđeno je Novom listu u Policijskoj upravi krapinsko-zagorskoj čiji su inspektori i predvodili rasvjetljavanje ovog slučaja.

'Policijski službenici obavili su više pretraga stanova i objekata, te na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke uhitili više osoba zbog sumnje da su nedozvoljeno posjedovali oružje, izrađivali ga i nabavljali. Sumnjiči ih se i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama', rekao je Zoran Lončar, glasnogovornik PU krapinsko-zagorske.

Kako pak neslužbeno doznaje Jutarnji list, pod istragom su se ponovno našli i neki od članova poznate zagorske oružarske obitelji Vugrek koji su prije sedam godina bili uhićeni u Uskokovoj akciji Okidač jer su u radionici prepravljali i proizvodili kratke strojnice za kriminalni milje. Braća Ivan i Mirko Vugrek tada su bili osuđeni na po godinu i pol zatvora. Sada policija ponovno sumnja da su se vratili starom poslu.