ZLOČIN NAD HRVATSKIM CIVILIMA

Uhićeni ratni zapovjednici Armije BiH

16.09.2009 u 13:03

Bionic
Reading

Četiri osobe uhićene su u srijedu po nalogu Tužiteljstva BiH pod sumnjom da su umiješane u ratne zločine, potvrdio je Hini glasnogovornik ovog Tužiteljstva Boris Grubešić

On je kazao kako su uhićenja obavljena na području Sarajeva te da je pretraženo nekoliko lokacija. Policija po nalogu Tužiteljstva traga za dokazima o počinjenim ratnim zločinima.

Grubešić je također kazao kako se akcija odnosi na prikupljanje dokaza o ratnim zločinima počinjenim nad hrvatskim civilima u mjestu Trusina.

Uhićeni su Nedžad Hodžić zvani John Vein, Mensur Memić zvani Menta, Dževad Salčin zvani Struja i Senad Hakalović, nekoć ratni zapovjednici Armije BiH.

Kako doznaje Hina iz pravosudnih izvora, pripadnici Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) pretražili su i stan kojega u Sarajevu koristi ratni načelnik Glavnog stožera Armije BiH Sefer Halilović, no, kako se doznaje, on nije među uhićenima.

Veliki broj pripadnika SIPA-e uz potporu policajaca MUP-a Federacije BiH okružio je stambenu zgradu u sarajevskom naselju Grbavica, gdje je Halilovićev stan.