najmanje 23 kaznena djela

Velika akcija u Metkoviću i Zagrebu: Uhićena trojica dilera, četvrti nasrnuo vozilom na policajca pa pobjegao

07.05.2020 u 15:31

Bionic
Reading

Policija je u srijedu na području Metkovića i Zagreba uhitila trojicu muškaraca zbog sumnje da su preprodavali veće količine marihuane, kokaina i amfetamina, a još traga za četvrtim koji je pobjegao prilikom uhićenja, nasrnuvši vozilom na policajca kojeg je ozlijedio

Uhićenje trojice muškaraca u dobi od 72, 47 i 44 godine rezultat je višemjesečnog kriminalističkog istraživanja koje su lani, od sredine studenoga na području Metkovića i Zagreba provodili odjeli organiziranog kriminaliteta dubrovačko-neretvanske i zagrebačke policije.

Za 30-godišnjakom je pak raspisana potraga jer je prilikom postupanja prema njemu, na području Susedgrada, vozilom nasrnuo na policijskog službenika nakon čega je pobjegao, izvijestila je policija u četvrtak.

Tog osumnjičenika policija će stoga teretiti i za pokušaj ubojstva policajaca kojem je liječnička pomoć pružena u zagrebačkom KBC Sestre milosrdnice.

Četvorku policija tereti da su počinili najmanje 23 kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na način da su nabavljali veće količine marihuane, kokaina i amfetamina kojeg su dalje prodavali ili posredovali u njihovoj prodaji.

U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je od osumnjičenika zaplijenila 1,8 kilograma marihuane, 37 grama amfetamina, 14,2 grama kokaina, 7,4 grama halucinogenih gljiva, manju količinu ecstasia i 200 kutija cigareta.

Starijeg muškarca sumnjiči se da je u studenom prošle godine redovnom autobusnom linijom iz Metkovića uputio paket s 200 kutija cigareta s poreznim markicama BiH, odnosno robu čija je proizvodnja zabranjena ili ograničena, a kojeg je u Zagrebu preuzeo 28-godišnjak.

Dvojica uhićenih (44-godišnjak i 72-godišnjak) su u četvrtak ujutro privredeni u dubrovački pritvor, dok protiv 47-godišnjaka kaznena prijava slijedi u redovnoj zakonskoj proceduri.