NOSIO LAŽNE DOKUMENTE

[FOTO] U Puli policiji bježao diler s 90 tisuća kuna, pogledajte što su još pronašli kod njega

07.05.2020 u 10:44

Bionic
Reading

Pulska policija uhvatila je muškarca koji je bježao s drogom, novcem i krivotvorenim dokumentima

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU istarske i Postaje prometne policije Pula-Pola dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 31-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine počinio kaznena djela krivotvorenje isprava te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U srijedu, 6. svibnja oko 00.50 sati, policijski službenici prometne policije su na Cesti prekomorskih brigada u Puli pokušali zaustaviti motocikl Gilera, pulske registarske oznake, no vozač je odbio postupiti po zapovjedi policije, već je naglo povećao brzinu i nastavio kretanje. Policijska ophodnja uputila se za njim, a vozač je tijekom potjere počinio nekoliko prometnih prekršaja te je u Divkovićevoj ulici naletio na lanac na ulazu u dvorište i pao s motocikla, pri čemu je lakše ozlijeđen. Niti ozlijede nisu zaustavile muškarca te je on potrčao i pokušao pobjeći s mjesta događaja, no policijski službenici su ga sustigli i uhitili. Prilikom bijega muškarac je odbacio vreću u kojoj se nalazilo preko 90 tisuća kuna u kunama i eurima te 36 grama amfetamina. Osim što je imao novac i drogu, muškarac je kod sebe imao i krivotvorene osobne dokumente.

Zapljena droge u Puli Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Policijski službenici su priveli muškarca u policijsku postaju, a obavljenim provjerama utvrđeno je kako se radi o 31-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, koji se služio nevažećim dokumentima, bez položenog vozačkog ispita, a odbio je i testiranje na prisutnost droga u organizmu. Obavljenim pretragama motocikla i stana u Puli, policijski službenici pronašli su još 0.75 grama amfetamina, 3.45 grama marihuane, vrećice za pakiranje droge, uređaj za vakumiranje i druge predmete.

Osumnjičeni je 6. svibnja u kasnim večernjim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela, dok se zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o strancima protiv njega podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.