BRZA REAKCIJA POLICIJE

Uhićene dvije žene koje su vrebale starice po Zagrebu, koristile su se perfidnom tehnikom

07.05.2020 u 12:33

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakinjom i 42-godišnjakinjom zbog sumnje da su počinile dva kaznena djela krađe

Zagrebačka policija sumnja da su osumnjičene 2. svibnja 2020. godine oko 10.45 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došle na tržnicu u Šubićevoj ulici, gdje su na ulazu u tržnicu zamijetile 78-godišnjakinju koja se teško kretala. Osumnjičene su slijedile 78-godišnjakinju kroz tržnicu i u pogodnom trenutku su joj prišle te je 42-godišnjakinja iz njene torbe otuđile novčanik. Novac koji se nalazio u novčaniku međusobno su podijelile, a novčanik odbacile u obližnji kontejner za smeće.

Tri dana kasnije 5. svibnja oko 13 sati, sumnja se, osumnjičene su na križanju Vlaške ulice i Kvaternikovog trga, na ulici zamijetile 71-godišnjakinju. Prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, slijedile su 71-godišnjakinju, a dolaskom do pješačkog prijelaza zajedno su odvlačile njenu pažnju i u pogodnom trenutku 42-godišnjakinja je iz njene torbe otuđila novčanik.

Oštećena je primijetivši krađu, osumnjičenu rukama uhvatila za odjeću u namjeri da ju zaustavi, kojom prilikom je 42-godišnjakinja novčanik ispustila iz ruku na tlo te se zajedno s 26-godišnjakinjom dala u bijeg. Događaj je uočio policijski službenik koji posumnjavši da je riječ o kaznenom djelu zaustavio osumnjičene, uhitio ih i doveo u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 1.200 kuna, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja posebno izvješće protiv osumnjičenih je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.