bliska bandićeva suradnica

U Uskokovoj akciji u srijedu ujutro uhićena i Ana Stavljenić Rukavina

30.06.2021 u 12:51

Bionic
Reading

U sklopu Uskokove akcije u kojoj je privedeno više osoba, među njima i ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić te nekoliko suradnika bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, privedena je i Ana Stavljenić Rukavina

Anu Stavljenić Rukavinu sumnjiči se da je kao predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak zajedno s Bandićevom pročelnicom Andrejom Šulentić zloupotrijebila položaj pri izboru novog ravnatelja bolnice, a nakon smjene Bore Nogala, kako neslužbeno doznaje Jutarnji.hr.

Kako doznaje Jutarnji.hr, policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a "pokucala" na vrata više osoba na području Zagreba. Uhićen je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, a među uhićenima su i Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, nekadašnja šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić, Jelena Čeklić bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom 'Kralj Adventa'.

  • +15
Pretres kuće glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Navodno se radi o sumnji u počinjenje koruptivnih kaznenih djela i to mahom vezanih za poslove zagrebačke gradske uprave, koncem prošle i u prvoj polovici ove godine. 24sata pišu da je policija s Kazimirom Bačićem, nakon što su ga izveli iz njegove kuće, otišla na HRT. Iz njegove kuće na Tuškancu izneseno je nekoliko kutija sa stvarima koje bi policiji i Uskoku mogle poslužiti kao dokaz.

  • +41
Privođenje Kazimira Bačića Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX