AKCIJA USKOKA

Uhićen župan Matija Posavec, zatraženo skidanje imuniteta zastupniku SDP-a Kovaču, privedeno ukupno šest osoba: Sumnja se na trgovinu utjecajem

10.09.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Rano jutros policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja, ovoga puta na području Međimurja. Prema neslužbenim informacijama do kojih je došao Jutarnji list, uhićeno je više osoba, među kojima je i aktualni međimurski župan Matija Posavec. Večernji list piše da je u ovoj akciji uhićeno šest osoba

Također, istragom je obuhvaćen prijašnji gradonačelnik Čakovca, sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, za kojega je Državno odvjetništvo RH podnijelo Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta.

  • +13
Matija Posavec Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Navodno se radi o sumnjama u počinjenje niza kaznenih djela, počevši od zlouporabe položaja i trgovanja utjecajem do primanja mita, piše Jutarnji list.

Član Mandatno-imunitetnog povjerenstva Hrvoje Zekanović potvrdio je novinarima u Saboru da je DORH dao zahtjev za skidanje imuniteta Kovača.

'Sjednica je u 15 sati, dobio sam poziv telefonom. Bit će problem jer vladajući nemaju kvorum, skupljaju ljude s godišnjeg odmora', rekao je Zekanović. Dokumente za skidanje imuniteta još nije dobio.

  • +15
Stjepan Kovač Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prema saborskom profilu, Kovač je rođen je 9. veljače 1976. u Čakovcu. Završio je Međimursko veleučilište u Čakovcu (VŠS - stručni prvostupnik računarstva). Član je Odbora za međuparlamentarnu suradnju, Odbora za predstavke i pritužbe te Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu. Zamjenik je voditelja Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.