šteta veća od 173 tisuće kuna

Uhićen zbog 36 provala na osječko-baranjskom području

15.01.2020 u 12:56

Bionic
Reading

Osječko-baranjska policija uhitila je 30-godišnjaka kojega osumnjiči za 36 provalnih krađa u Osijeku i okolici te Baranji, kojima je pričinjena šteta veća od 173 tisuće kuna, izvijestila je policija u srijedu

Voditelj službe općeg kriminaliteta Krunoslav Patača kazao je na konferenciji za novinare da je osumnjičenik priveden pritvorskom nadzorniku, a očekuje se da će danas biti ispitan u osječkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Nakon dvomjesečnog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da je 30-godišnjak s osječkog područja, od početka 2019. provalio u 33 kuće, dva ugostiteljska objekta i jedan stan u Osijeku i okolici te Baranji, dodao je Patača.

Iz objekata u koje je provalio krao je novac, nakit, satove, bižuteriju, osobne dokumente i alkoholna pića, a predmete od zlata odmah je prodavao. Počinitelj je od ranije poznat policiji, a djelovao je samostalno, bez drugih supočinitelja, ističu u policiji.

Napominju kako je počinitelj planirao provale, izviđao objekte u koje je namjeravao provaliti, a potom u noćnim satima, maskiran, dolazio do kuća u kojima tada nije bilo vlasnika te najčešće provaljivao stražnje prozore ili balkonska vrata.

Prema podacima osječko-baranjske policije prošle je godine u toj županiji evidentirano 650 teških krađa, što je nešto više nego 2018. kada je zabilježeno 625 takvih nedjela. Prošle godine dogodile su se 603 provalne krađe, a isti broj zabilježen je i 2018.