MARIO RAMIREZ TREVINO

Uhićen X-20, šef kartela Zaljev u Meksiku

18.08.2013 u 10:30

Bionic
Reading

Šefa kartela Zaljev, kojega traže Sjedinjene Države, uhitila je u subotu u Meksiku vojska, što je novi uspjeh u borbi protiv krijumčarenja drogom nakon uhićenja šefa Zetasa u srpnju, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova

Mario Ramirez Trevino, alias "X-20" ili "Ćelavac", uhićen je u Riu Bravu, gradu u državi Tamaulipas, na sjeveroistoku zemlje, blizu granice s Teksasom, prema izvoru ministarstva pravosuđa. Helikopteri meksičke vojske nadlijetali su to područje u subotu ujutro, rekli su svjedoci.

Američki State department ponudio je pet milijuna dolara nagrde za informacije koje će dovesti do uhićenja tog trgovca drogom kojega SAD traži zbog krijumčarenja kokaina i droge.

Ramirez Trevino postao je šef kartela Zaljev u rujnu 2012., nakon uhićenja njegova prethodnika Jorgea Eduarda Costille u Tampicu.

Meksičko ministarstvo unutarnjih poslova najavilo je novinsku konferenciju za nedjelju kako bi iznijelo detalje o uhićenju šefa kartela Zaljev koji navodno ima 51 godinu.

Od dolaska na vlast prošle godine, vlada meksičkog predsjednika Enriquea Pene Nieta obvezala se smanjiti nasilje povezano s krijumčarenjem droge koje je od 2006. odnijelo više od 70.000 života.