KAZNENA PRIJAVA

Uhićen muškarac koji je za vrijeme prosvjeda istrgnuo mikrofon novinarki i iste večeri napravio incident u vlaku

29.11.2021 u 17:51

Bionic
Reading

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela 'Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi', javljaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Naime, sumnja se da je 20. studenoga oko 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, za vrijeme dok je uživo izvještavala javnost o javnom okupljanju, prišao zaposlenici medijske kuće-novinarki te joj rukom istrgnuo mikrofon, nakon čega se počeo udaljavati te ju na taj način spriječio u obavljanju njenog posla.

  • +48
Veliki prosvjed protiv covid potvrda Izvor: Cropix / Autor: Dragan Matic / CROPIX

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem, iako je pobjegao s mjesta događaja, utvrđeno je o kome bi se moglo raditi te je danas osumnjičeni muškarac uhićen, a kroz kriminalističko istraživanje sumnja je potvrđena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

Kako doznaje Jutarnji list, muškarac uhićen zbog otimanja mikrofona novinarki je 33-godišnji A.Ć., koji je istu večer odmah nakon prosvjeda pod utjecajem alkohola pravio incident u vlaku koji prometuje na relaciji Zagreb-Dugo Selo pa je intervenirala policija, a snimka policijskog postupanja završila je na društvenim mrežama.