dolijao piroman

Uhićen muškarac koji je prije koji dan podmetnuo dva požara kod Šibenika

27.08.2021 u 10:38

Bionic
Reading

Uhićen je 31-godišnji muškarac zbog sumnje da je u noći s 25. na 26. kolovoza podmetnuo više požara na području Jadrtovca i Žaborića, izvijestila je u petak šibensko-kninska policija

U policiji kažu da su osumnjičenoga uhitili iste noći dok su požari bili aktivni.

"Tu je noć na terenu bilo dosta policije i možemo reći da smo zaokružili jednu našu priču", kazao je glasnogovornik PU šibensko-kninske Šime Pavić koji nije želio otkrivati više informacija o uhićeniku, pa ni je li otprije poznat policiji.

Nakon kriminalističkog istraživanja 31-godišnjak je kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za što Kazneni zakon predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

  • +28
Požar kod Šibenika Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni 25. na 26. kolovoza na više mjesta na području Jadrtovca i Žaborića namjerno izazvao požar koji se proširio te zahvatio nisko raslinje i borovu šumu.

Nakon kaznene prijave predan je pritvorskom nadzorniku.

Prvu dojavu o požaru hitne službe su zaprimile pola sata nakon ponoći 25. kolovoza. Isprva je bila riječ o više manjih požara, no tijekom noći spojili su se u jedan veliki požar.

Vatra se tijekom noći približila kućama, ali su vatrogasci tu opasnost brzo otklonili. Za promet je bila zatvorena Jadranska magistrala na opožarenom području, a šire područje bilo je bez struje. 

Opožarena površina veća je od 40 hektara, a izgorjela je trava, makija i borova šuma.

Hrvatska vatrogasna zajednica je priopćila da je taj požar lokaliziran sinoć iza 19 sati te da vatrogasci još saniraju opožareno područje.

U gašenju požara sudjelovala su 63 vatrogasca s 23 vatrogasna vozila uz pomoć dva kanadera.