PREVARAT

Uhićen lažni policajac koji je prevario staricu

09.04.2018 u 16:25

Bionic
Reading

Zbog sumnje da je lažno se predstavljajući kao policajac s više nepoznatih počinitelja prevario 78-godišnju ženu za 40-ak tisuća kuna, osječko-baranjska policija uhitila je 27-godišnjaka kojemu je sudac istrage odredio istražni zatvor

Osnovano se sumnja da se osumnjičenik 8. ožujka ove godine u Marijancima kod Valpova dogovorio sa zasad nepoznatim osobama da prevare 78-godišnjakinju kako bi se time okoristili, izvijestilo je državno odvjetništvo na internetskim stranicama.

Nakon što je jedna od nepoznatih osoba nazvala oštećenicu i predstavila se kao policijski službenik za otkrivanje krivotvorenih novčanica, 27-godišnjak je došao u kuću 78-godišnjakinje s još jednom nepoznatom osobom te su joj se pokazujući značke lažno predstavili kao policajci i od nje zatražili da im preda novac i nakit kako bi ih provjerili.

Vjerujući da je riječ o policijskim službenicima, dala im je novčanice u kunama i eurima te nakit. Tako je oštećena za 40-ak tisuća kuna.

Osumnjičenik je uhićen i ispitan, a sudac istrage osječkoga Županijskog suda, na prijedlog osječkoga Općinskog državnog odvjetništva, odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na druge sudionike i prikrivače toga kaznenog djela te zbog opasnosti da će uništiti tragove važne za kazneni postupak.