u bih

Uhićen još jedan osumnjičeni iz afere Flajš

01.07.2020 u 18:40

Bionic
Reading

Još jednoga osumnjičenika iz afere Flajš Darija Perića, čije izručenje traži Hrvatska zbog gospodarskih malverzacija, uhitili su u srijedu kod Stolca u BiH pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), doznaje Hina iz policijskih izvora.

Kako su priopćili iz SIPA-e, njezini pripadnici su u mjestu Popratima kod Stolca locirali osobu za kojom je Ured Interpola u Zagrebu raspisao tjeralicu te su ga uhitili i priveli u svoje prostorije u Mostaru zbog kriminalističke obrade.

Precizira se da se osumnjičena osoba, kojoj nisu u priopćenju navedeni inicijali, dovodi u svezu s 'kriminalnim udruživanjem, utajom poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zlouporaba povjerenja u gospodarstvenom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Kaznenim zakonom Republike Hrvatske'.

Ta su kaznena djela počinjena u razdoblju od siječnja 2017. do kraja 2019. godine na  području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu. Policijski dužnosnik iz SIPA-e je za Hinu potvrdio kako se radi o Dariju Periću (1975.) iz mjesta Poprata kod Stolca. 

USKOK je ranije potvrdio da je otvorio istragu protiv 38 osoba i devet tvrtki preko kojih su, kako se sumnja, njihovi vlasnici izvukli nešto više od 20 milijuna kuna. Uz to su, priopćio je USKOK, utajili i oko 11,3 milijuna kuna poreza. Ranije su na području BiH uhićeni Oliver i Ivan Kolobarić te Matea Prskalo.