NA DELOŽACIJI

Uhićen Ivan Vilibor Sinčić!

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 08.01.2015 15:49
  • Objavljeno 08.01.2015 u 15:49
  • +8
  • +5

Živi zid pokušao spriječiti deložaciju obitelji Božić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus

Ivan Vilibor Sinčić, bivši predsjednički kandidat i aktivist Živog zida priveden je u pokušaju sprečavanja deložacije obitelji Božić u Karašićevoj ulici broj 20 u zagrebačkom kvartu Trnje

Živi zid na Facebooku je objavio da su nedugo nakon početka deložacije koja je zakazana u 10 sati počela uhićenja i da policija s fantomkama na licu izvlači jednog po jednog čovjeka iz kuće i trpa u maricu.

'Gospodin Božić je bivši član HDZ-a koji je napustio stranku u trenutku kad je shvatio da je za njih samo broj i glas, i da će ga baciti na cestu bez milosti. Mi ćemo ga braniti, pridružite nam se u borbi protiv nemilosrdnog sustava', napisali su na Facebooku aktivisti Živog zida.Policija je izdala priopćenje o deložaciji u Trnju prilikom koje je priveden bivši predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić.

Navode da su policajci pružili pomoć sudskom ovršitelju prilikom deložacije. 'S obzirom da se u kući osim ovršenika nalazilo više desetaka osoba, sudski ovršitelj pozvao ih je da napuste stan kako bi se mogla provesti službena radnja, a nakon što su se oglušile, upozorene su da će prema njima biti uporabljena sredstva prisile. Kako su osobe odbile zapovijed da se udalje i odbijale izaći te su pružale pasivni otpor, policijski službenici su prema njima uporabili tjelesnu snagu odnosno zahvate za privođenje. U službene prostorije, uz uporabu sredstava prisile privedena je 31 osoba', stoji u priopćenju.

U 11,10 sati, navodi se dalje, Ivan Sinčić je bez odobrenja prošao ispod trake 'STOP POLICIJA' kojom je bio ograđen prostor postupanja te prišao do mjesta postupanja policijskih službenika kada je zaustavljen i legitimiran od strane policijskog službenika. 'Policijski službenici izdali su mu zapovijed da se udalji izvan ograđenog prostora što je on odbio, te je nakon toga upozoren da će biti priveden u službene prostorije. Na to je Ivan Sinčić odbio postupiti po zapovijedi i ponovljenom upozorenju da se udalji izjavljujući da se ne želi udaljiti i da ga policijski službenici privedu. Potom je, bez uporabe sredstava prisile, doveden u službene prostorije zbog provođenja prekršajne obrade', priopćila je policija.

Iz svega naprijed navedenog, zaključuju u MUP-u, vidljivo je da je Ivan Sinčić priveden jer je odbio postupiti po zapovijedi policijskog službenika i jer je svojim ponašanjem ispunio elemente prekršaja, te policija demantira zlonamjerne navode da se prema njemu postupalo iz bilo kojih drugih motiva osim dosljedne provedbe zakona.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!