Ivan Varga

Uhićen 'diler s estrade', kojem se već sudilo zbog šverca tri tone marihuane

23.10.2018 u 16:52

Bionic
Reading

Ivan Varga (52) poznatiji kao 'diler s estrade' u utorak tijekom dana bit će predan pritvorskom nadzorniku nakon što je u ponedjeljak ujutro uhićen u Zagrebu. Osim Varge uhićeno je još nekoliko osoba.

'U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s USKOK-om. Obavljene su pretrage na više lokacija u Republici Hrvatskoj i provodi se krimnalističko istraživanje nad nekoliko osoba', potvrdio je Jutarnjem listu Darko Car, načelnik PU krapinsko-zagorske. Više pojedinosti o višemjesečnoj akciji policije i tužiteljstva trebalo bi biti poznato u srijedu.

Varga je 30. lipnja 2010. godine na ponovljenom suđenju nepravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog krijumčarenja gotovo tri tone marihuane. Osim toga, vijeće suca Zorana Luburića, Vargi te njegovoj supruzi i sinu, oduzelo je imovinu vrijednu 5,6 milijuna kuna - riječ je bila o 10 stanova, jednom zemljištu i jednom poslovnom prostoru te dva automobila - koju je prema optužnici stekao na nezakonit način, odnosno kupio ju je od novca kojeg je zaradio na trgovini drogom.

  • +3
Marihuana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia