DOVRŠENA ISTRAGA

Uhićen 25-godišnjak koji je u Glini poticao na mržnju i vrijeđao Pupovca

01.01.2021 u 18:23

Bionic
Reading

Sisačka policija je u suradnji sa zadarskom policijom uhitila 25-godišnjaka sa zadarskog područja koji je u Glini poticao na mržnju i vrijeđao Milorada Pupovca

"Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s Policijskom upravom zadarskom, uhitili su i dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom sa zadarskog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju", izvijestili su u petak iz Policijske uprava sisačko-moslavačke.

Milorad Pupovac u srijedu je posjetio Glinu Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Njega se sumnjiči da je u srijedu, 30. prosinca 2020., oko 13 sati, u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Glini, za vrijeme obilaska područja pogođenim potresom javno poticao na nasilje i mržnju prema predsjedniku parlamentarne stranke koja zastupa interese nacionalne manjine i drugim članovima delegacije.

Kako je u petak na konferenciji za novinare rekao načelnik Policijske uprave Luka Pešut, 25-godišnjak je vrijeđao i prijetio predsjedniku Srpskog narodnog vijeća Miloradu Pupovcu i najavio da će policija protiv osumnjičenog podnijeti nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeti kaznenu prijavu zbog tog kaznenog djela.