DA SE NE ZABORAVI

UHBDR91. dodijelio Grabar Kitarović 'Veliku zlatnu plaketu'

11.06.2015 u 22:46

Bionic
Reading

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, dodijelila je predsjednici Republike Kolindi Grabar - Kitarović 'Veliku zlatnu plaketu - Da se ne zaboravi!', priopćio je u četvrtak predsjednik udruge UHBDR91. Mladen Pavković

'Priznanje se dodjeljuje za sve što je hrvatska predsjednica učinila za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu', navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Grabar - Kitarović svoj obol u stvaranju države dala je već na početku svoje uspješne političke karijere, od rada u Ministarstvu znanosti i tehnologije, a poglavito u Ministarstvu vanjskih poslova RH. Osobito se pamti njezin rad kao veleposlanice Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama te rad u NATO-u, dodaje se.

Predsjednik UHBDR91. Pavković u priopćenju ističe kako je Kolinda Grabar-Kitarović dolaskom na čelo Hrvatske 'iskazala svoje domoljublje i želju za što veći probitak Hrvatske, i u Europskoj uniji i u cijelom svijetu', te da zajedno sa svojim suradnicima pokušava riješiti mnogobrojne probleme hrvatskih ratnih veterana, koji su najzaslužniji za oslobođenje i stvaranje države.