POSLOVNA SURADNJA

Ugovor Rastodera i Agrokora vrijedan 70 do 100 mil. eura

10.06.2014 u 12:24

Bionic
Reading

Koncern Agrokor i vodeće slovensko poduzeće u regiji na području voća i povrća Rastoder, potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji čije se vrijednost procjenjuje na 70 do 100 milijuna eura godišnje, priopćeno je danas iz Rastodera

'Ovaj Ugovor rezultat je praćenja rada poduzeća Rastoder, koje je svojim radom i kvalitetom proizvoda privuklo našu pažnju. Pokusno razdoblje u kojem smo provjerili ne samo njihove isporuke, nego i iskustva njihovih kupaca u drugim zemljama završeno je s odličnim povratnim informacijama', izjavio je predsjednik Uprave Agrokora Ivica Todorić.

Dodao je da u Sloveniji, pa i u drugim zemljama u regiji, ima još nekoliko takvih poduzeća čije poslovanje prate i čije bi proizvode željeli uključiti u svoj sustav i tako obogatili ponudu za kupce.

Izet Rastoder, vlasnik tvrtke, izjavio je da je ugovor rezultat strateškog planiranja suradnje. On također smatra da je integracija Agrokora i Mercatora velika prilika za slovenske tvrtke koje imaju kvalitetu.

Ovim ugovorom, tvrtka Rastoder, koja se bavi uvozom i izvozom voća i povrća, a specijalizirana je za uvoz i distribuciju egzotičnog voća, ušla je među prve tri tvrtke u tome segmentu u Europi.