ŽAKLINE TROSKOT

Ugostitelji otkrivaju gastro ponudu na Adventu, očekuju da će sve biti puno bolje nego lani

26.11.2021 u 22:50

Bionic
Reading

Paljenjem prve adventske svijeće na zagrebačkom Manduševcu u subotu će i službeno početi drugi pandemijski Advent u Zagrebu. Prva se svijeća pali i na splitskom Đardinu na kojem se istodobno otvara i klizalište. Iz Stožera poručuju da covid potvrde neće biti potrebne

Adventi će biti puni izazova, posebno oni tradicionalno najveći u Zagrebu gdje je najavljeno mnogo manje adventskih kućica.

Žakline Troskot za RTL Danas objasnila je kako će sve izgledati u praksi.

Kazala je kako su pripreme ugostitelja u tijeku te da će zasigurno svi ugostitelji biti spremni za početak Adventa.

"Kroz ovaj naš program 'Zagreb jingle and mingle' ponudit ćemo gastro ponudu, tako da imamo bogatu i šaroliku ponudu od Rudolf burgera, Franceka bunceka, raznoraznih slastica i koktela, kuhanog vina, tako da svi posjetitelji dobro su došli na naše terase gdje će imati svu ponudu koju sam navela. Za razliku od prošle godine vjerujem da će ovo biti jedan puno sretniji Advent i Božić", kazala je Troskot.

Kazala je i kako ugostitelji, s obzirom na situaciju zadnje dvije godine, očekuju veće prihode nego prošle godine.

"Svjesni smo da to neće biti na nivou 2019. Sve se odigrava vani, mjere su kod nas na snazi, ali bit će puno bolje nego što je to bilo prošle godine", kazala je.

Troskot vjeruje da ne bi trebalo doći do promjena u epidemiološkoj slici.

"Sve se odigrava vani, zato smo priču 'Zagreb jingle and mingle' organizirali na otvorenom prostoru. Prilagodit ćemo se kao što smo i do sada činili, ali uvjerena sam da će sve biti u redu", zaključuje Troskot.