vremenska prognoza

Uglavnom sunce uz povremeni pljusak, no u cijeloj Hrvatskoj probleme će raditi vjetar

28.03.2023 u 07:08

Bionic
Reading

Barem djelomice sunčano te i dalje razmjerno vjetrovito. U unutrašnjosti, uz dnevni razvoj oblaka, sredinom dana i poslijepodne lokalno pljuskovi kiše ili snijega, većinom u istočnoj Hrvatskoj, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Ponekog pljuska može biti i na obali.

Vjetar umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Podravini te u Slavoniji i Baranji i jak. Na Jadranu će umjerena i jaka bura s olujnim i orkanskim udarima slabjeti i okretati na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, najprije na sjeveru, a do večeri duž cijele obale.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 11, na Jadranu od 11 do 14 stupnjeva Celzijevih.

  • +35
Nevrijeme u Rovinju Izvor: Društvene mreže / Autor: Vatrogasci Jvp Rovinj/Facebook

HAK: Vjetar ograničava promet

Dionica autoceste A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvorova Sveti Rok i Posedarje otvorena je za sve skupine vozila, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, dok su zbog zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na mostu dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku te na dionici Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Zbog prometne nesreće na autocesti A7 između tunela Škurinje i Katarina u smjeru mosta Krk. Vozi se uz ograničenje brzine 50 km/h.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8). Povremena su usporavanja u zonama radova i privremene regulacije prometa.

HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog snijega i zimskih uvjeta vožnje promet je zabranjen za teretna vozila s priključnim vozilom na DC218 Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije: 9602 Vis - Hvar - Split, 9603 Jelsa - Bol - Split, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split te trajektne linije 638 Sumartin - Makarska i 632 Drvenik - Sućuraj.