OD UTORKA DO ČETVRTKA

Udvostručio se broj izbjeglica koji su ušli u Njemačku

17.09.2015 u 13:20

Bionic
Reading

Broj izbjeglica koji su ušli u Njemačku udvostručio se u srijedu na 7.266, objavila je u četvrtak glasnogovornica savezne policije. 'Većina ih je prešla austrijsko-njemačku granicu', kazala je glasnogovornica Judith Toelle dodajući da je u utorak policija zaustavila 3.442 migranata

Njemačka je proširila kontrolu i na granicu s Češkom kako bi zaustavila krijumčarenje ljudima i bolje se nosila s pojačanim priljevom tražitelja azila, rekao je u četvrtak glasnogovornik savezne policije.

Policija je pograničnu kontrolu počela u srijedu navečer na autocesti koja istočnu saveznu zemlju Sasku povezuje s Češkom, rekao je glasnogovornik Christian Meinhold dodajući da su od tada uhićena četiri krijumčara.

Njemačka je u nedjelju odlučila privremeno uvesti graničnu kontrolu zbog izbjegličke krize, pošto je savezna policija prvo bila uvela nadzor austrijske granice.

Voditelj njemačkog ureda za migracije i izbjeglice kojeg su kritizirali zbog sporog rješavanja rekordnog broja zahtjeva za azil, podnio je ostavku, priopćilo je u četvrtak ministarstvo unutarnjih poslova.