digla se frka

Udruga za pravnu zaštitu životinja apelira: Ne uspavljujte psa koji je izgrizao petero ljudi

11.04.2019 u 20:33

Bionic
Reading

ANIMALEX - Udruga za pravnu zaštitu životinja na Facebooku je objavila je otvoreno pismo načelniku sektora veterinarske inspekcije Gordanu Jerbiću zbog eutanazija psa Otta, pasmine cane corso koji je u Zagrebu napao petero ljudi.

"Smatramo da je ovaj pristup kriv i od strane vlasnika i od strane veterinarske inspekcije. Uputili smo otvoreno pismo, iskazali svoje mišljenje. Nadamo se da će naš apel, apel ostalih udruga i svih građana polučiti promjenu odluke veterinarske inspekcije, omogućiti mladom psu Ottu(3) da dođe u ruke odgovornih vlasnika koji su spremni izvršiti sve mjere naložene od strane veterinarske inspekcije te koji će biti svjesni da ovaj mladi pas ima puno energije i da samo traži pažnju i odgovorne vlasnike.‼️

Smatramo da svaki pas koji završi u krivim rukama može postati opasan (za društvo). Vjerujemo da u Ottovom slučaju to ipak nije tako, pošto je riječ o velikom i snažnom psu koji bi, da je doista agresivan, nanio teške i ozbiljne ozljede napadnutim osobama.

Možemo(trebali bismo svi) voljeti životinje, ali moramo biti ODGOVORNI PREMA NJIMA I PREMA DRUŠTVU!Svi koji nas pratite, molimo vas, budite odgovorni prema čitavom društvu.

Nadamo se da će naš apel pomoći promijeniti ne samo Ottovu sudbinu, već i sudbinu svih pasa koji se nađu u rukama neodgovornih vlasnika", stoji u njihovoj objavi.