PEDOFIL U ŠKOLI

Učitelj u Nedelišću bludničio nad učenicama

06.05.2014 u 17:21

Bionic
Reading

Učitelj OŠ Nedelišće pritvoren je zbog sumnji da je počinio bludne radnje na štetu više maloljetnih učenica

Doznajemo to u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu koje zasada ne iznosi nikakve druge detalje. Ni u školi ne daju pojedinosti ovog slučaja koji je odjeknuo Međimurskom županijom, iako o njemu još nije izvještavala ni međimurska policija.

'Nikakve komentare ne možete dobiti jer su istražne radnje u tijeku', rekao nam je ravnatelj, prof. Ivica Paić kojeg smo upitali je li možda već ranije primijetio što sumnjivo, odnosno primio pritužbe učenica ili roditelja na ponašanje pritvorenog kolege.

Usprkos šutnji o slučaju, portal Međimurskih novina doznaje da je osumnjičenog prijavilo više roditelja nakon što su se djevojčice požalile da ih je 'neprimjereno dirao tijekom dužeg vremenskog razdoblja'.

Učitelj, koji se nalazi u varaždinskom istražnom zatvoru, sumnjiči se za spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina, za što je zapriječena kazne zatvora od šest mjeseci do pet godina. Je li do spolne zloporabe učenica uistinu i došlo, bit će jasnije nakon istrage, no već je pritvaranje učitelja znakovito.