ASIMPTOMATSKI BOLESNICI

Učenik OŠ Marjan u Splitu pozitivan na koronavirus, kreće testiranje djece iz razreda, virus i u bolnici

19.06.2020 u 09:48

Bionic
Reading

Četvrtaš iz osnovne škole Marjan u Splitu pozitivan je na koronavirus, javlja Dalmatinski portal. Osim njega, u obitelji je potvrđen Covid -19 još jednom djetetu koje ne ide u školu te ocu. Potvrdila je to dr. Diana Nonković, prva epidemiologinja splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

'Provest ćemo testiranje djece iz razreda danas te nakon 14 dana. Za to vrijeme će biti u izolaciji', rekla je dr. Nonković za Dalmatinski portal. Neka djeca su jutros došla u školu, a nakon što je javljeno da je jedan učenik pozitivan roditelji su djecu vratili kućama, piše portal Dalmacija Danas.

Zdenka Barović, ravnateljica Osnovne škole Marjan, kazala je za Slobodnu Dalmaciju kako je jutros dobila vijesti da je učenik pozitivan na koronavirus.

'Dijete je jučer odvedeno na testiranja, a dr. Nonković me jutros nazvala i kazala kako je pozitivan. Cijeli razred s učiteljicom i predmetnim nastavnicima koji su taj dan bili na nastavi u tom razredu će ići na testiranje. Obavijestila sam roditelje, stožer, Grad i Ministarstvo o svemu što se događa. U stalnom smo kontaktu s epidemiološkom službom i slijedimo njihove upute', rekla je ravnateljica Barović.

Na mogućnost zaraze upozorila je majka četvrtaša koja je u utorak poslije velikog odmora došla u školu, i rekla ravnateljici da postoji sumnja kako je njezin otac, učenikov djed, zaražen koronavirusom. Sumnja se pokazala točnom.

Na splitski Zavod za infektologiju je prebačen pacijent s Odjela pulmologije jer je pozitivan na koronavirus, potvrdio je za Dalmatinski portal predstojnik Zavoda za infektologiju splitskog KBC-a dr. Ivo Ivić.

Na 'plućnom' je ležao nekoliko dana, a kada mu je dijagnosticiran Covid -19, premješten je na 'zarazni'. 'Vodilo se računa o koronavirusu, poduzete su sve mjere', rekao je dr. Ivić na upit o opasnosti za djelatnike i pacijente.

U Splitu se inače čekaju rezultati još testiranja, kontakti pozitivnih iz prethodnih dana, neovisno o ovom slučaju i izgledno je da bi moglo biti još oboljelih.