UNIŠTAVALI I UDARALI

Učenici brutalno pretukli vozača gradskog autobusa

13.11.2012 u 16:01

Bionic
Reading

Jutros oko 7.40 sati skupina učenika je pretukla vozača zadarskog gradskog prijevoznika Liburnija koji je prevozio putnike na liniji Kolodvor-Bokanjac. Incident se dogodio na frekventnom autobusnom stajalištu u Strossmayerovoj ulici poznatijem pod nazivom 'kod male pošte'

Mlađi putnici autobusa su uništavali inventar, a 33-godišnji vozač ih je ukorio  i sagnuo se po odlomljeni dio. U tom trenutku započeo je brutalni napad zbog kojeg je završio na Odjelu kirurgije Opće bolnice Zadar.

Njegove kolege, aktivisti SSSH-a, odmah su pohitali na sastanak sa sindikalnim pravnikom Vedranom Uranijom s prijedlogom da se u srijedu od 7 do 8 sati obustavi prijevoz na svim Liburnijinim linijama kako bi se upozorilo građane na uvjete u kojima vozači ovog gradskog poduzeća obavljaju svoj posao.

Policija je potvrdila napad, ali ne i tvrdnju sindikalista da su u pitanju učenici obližnje srednje škole.

Za počiniteljima se traga, kazuje glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan. To traganje uključuje i kontaktiranje sa srednjoškolskim ravnateljima od kojih jedan navodi kako uz prijavu policije počinitelje, u slučaju da su polaznici škole kojom on ravna, očekuju i sankcije same škole.

Prema procjeni sindikalista Liburnije, materijalna šteta iznosi oko 12.000 kuna, a policija čeka završetak očevida kako bi potvrdila i ovaj podatak.