OSUMNJIČEN 45-GODIŠNJAK

Ubio odvjetnika, lišio slobode njegovu kćer i suprugu

07.01.2013 u 13:24

Bionic
Reading

Osumnjičenik za ubojstvo osječkog odvjetnika Luje Medvidovića 45-godišnji je Vinkovčanin Roberto Rubić koji će danas biti proveden u istražni zatvor. Osim za teško ubojstvo, tereti ga se i za oduzimanje slobode Medvidovićevoj supruzi i kćerki, izvijestio je načelnik Odjela općeg kriminaliteta PU osječko-baranjske Tomislav Gal

'On je pod ozbiljnom prijetnjom pokojnog i njegovu obitelj izveo iz njihovog stana i doveo ih u odvjetnički ured gdje je obitelj zadržao 45 minuta. Nakon toga ih je pustio i dalje prijeteći obitelji da bi mogao lišiti života pokojnika ako obitelj izvijesti policiju. Nakon toga dolazi do ovog nemilog događaja koji se dogodio u samom uredu', rekao je Gal.

Sve se zbilo u petak oko 18.30. Za osumnjičenikom je raspisana tjeralica u Vukovarsko-srijemskoj policiji, a 24 sata prije ubojstva bio je na području Zagreba. Riječ je o psihijatrijskom bolesniku koji je navodno pobjegao iz psihijatrijske ustanove. Njegov odnos s odvjetnikom Medvidovićem bio je poslovne prirode.


'Nismo utvrdili neku poveznicu u smislu da su se poznavali neko druže vrijeme. Znajući da policija traga za njim, on je zatražio zastupanje od strane pokojnog odvjetnika i to je jedino što imamo da povezuje njih dvojicu. Prema našim saznanjima, mislimo da je pokojni odvjetnik pristao zastupati osumnjičenika', pojašnjava Gal.

U policiji potvrđuju da ubojica ne želi surađivati s njima, psihički je rastrojen i agresivan.