USKRŠNJI OBRAČUN

Ubio bratića zbog 100 tisuća kuna

29.04.2011 u 11:40

Bionic
Reading

Zbog koristoljublja 20-godišnjak iz Palinovca kod Čakovca ubio je na uskrsni ponedjeljak 30-godišnjeg bratića iz istog mjesta, sumnja policija nakon dovršetka četverodnevnog kriminalističkog istraživanja

'Počinitelj je žrtvi dugovao veći iznos novčanih sredstava koja mu je trebao vratiti, zbog čega ga je putem SMS poruka nagovorio da se nađu na mjestu događaja, gdje ga je usmrtio s više uboda nožem', ističu u PU međimurskoj govoreći o teškom ubojstvu koje se dogodilo u Podturnu nedaleko od Čakovca.

Ranjeni 31-godišnjak nakon prvih uboda nožem pokušao je pobjeći te je na obližnjoj cesti između Podturna i Ferketinca pokušao zaustaviti vozilo. No vozač nije stao, ali je alarmirao prijatelje koji su ubrzo došli na mjesto zločina, gdje su pronašli ubijenoga, ali i D.Č., kojemu se žrtva opirala i pritom mu ozlijedila glavu.

D. Č. je policiji ispričao priču o napadu trojice maskiranih muškaraca, ali je policija, nakon pronalaska kuhinjskog noža i u kriminalističkoj istrazi, odbacila takve insinuacije. D.Č. je sinoć priznao zločin, a kako je rekao glasnogovornik međimurske Policijske uprave, on će tijekom dana biti priveden u županijski istražni centar u Varaždinu. Zbog težine zločina, bude li pravomoćno osuđen, D.Č. može dobiti od deset do 40 godina zatvora.