STRAVA U KIJEVU

Ubijeni policajac otac je troje djece

29.06.2013 u 01:12

Bionic
Reading

U Kijevu je u petak iza 20 sati nožem ubijen policajac Ante G. dok je njegovog kolega Joško G. teško ranjen. Osumnjičeni Stjepan Cerovšek se predao policiji, piše Jutarnji list

Iako se policija još nije službeno oglasila, Jutarnji list doznaje kako su policajci krenuli u intervenciju na poziv o obiteljskom nasilju. Ulaskom u kuću, Cerovšek je i iznenada potegnuo nož na policajca i zario mu ga u prsa od čega je nesretni policajac na mjestu preminuo.

Potom je krenuo na njegovog mlađeg kolegu kojemu je zadao više ubodnih rana po rukama.

Osumnjičeni Cerovšek prema prvim informacijama više puta je prijavljivan i kazneno, te prekršajno sankcioniran zbog nasilništva, piše Jutarnji list

Zbog ovog tragičnog događaja kninska gradonačelnica Josipa Rimac odlučila je otkazati centralnu proslavu na glavnom gradskom trgu povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

'Ova tragedija sve nas je pogodila s obzirom da su obojica policajaca od Oluje u službi, s obiteljima žive u Kninu, a preminuli policajac otac je troje djece, odlučili smo otkazati proslavu. To je velik dan za Hrvatsku koji smo čekali više od 20 godina, ali moramo se solidarizirati s obitelji stradalog policajca koja tuguje', kazala je za Šibenski portal kninska gradonačelnica.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić obitelji stradalog policajca izrazio je duboku sućut, dok je drugom stradalom policajcu Joško G. koji se nalazi u bolnici te je van životne opasnosti zaželio brz oporavak.

'Mi u policiji smo kao jedna velika obitelj i ovo nas je itekako dojmilo i potreslo, znamo da je ovo stresan, težak i opasan posao, ali ovo je velika tragedija i gubitak za policiju. Tragedija je tim veća što se radi o uzornom i dobrom policajcu', kazao je medijima jutros ispred sjedišta PU šibensko-kninske Kostanić.

Iako su neki mediji navodili kako je sinoć u Kijevu došlo do pucnjave tijekom koje je osumnjičeni ranjen, Kostanić je to danas demantirao. Kazao je kako osumnjičenik nije ranjen, piše Šibenski portal.