donesena odluka

U Zagrebu se otvara turistička ambulanta za Covid-19: Radit će 0-24, a iz grada su odredili i mjesto za izolaciju zaraženih

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 30.07.2021 09:56
  • Objavljeno 30.07.2021 u 09:37
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic

Grad Zagreb je sukladno važećoj uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo donio nekoliko odluka vezanih uz postupak prilikom pojave bolesti kod gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije

Sukladno važećoj uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, 'Postupak kod pojave bolesti kod gosta u turističkom smještajnom objektu u vrijeme pandemije Covida-19', prema kojoj jedinice lokalne samouprave, lokalni stožeri civilne zaštite i domovi zdravlja trebaju organizirati turističke ordinacije i osigurati kapacitete za pravovremenu dijagnostiku Covida-19 za goste turističkih smještajnih objekata, ali i osigurati organiziranu izolaciju za oboljele od Covida-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu/samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih, Stožer Civilne zaštite Grada Zagreba je na svojoj 248. sjednici održanoj 28. srpnja 2021. godine donio:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ

  • Odluku o uspostavi turističke ambulante za Covid-19 na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22, od 2. kolovoza 2021. do opoziva. Radno vrijeme turističke ambulante za Covid-19 je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8 do 16 sati.

Kontaktni podaci

e-mail adrese: korona.siget@dzz-centar.hr i korona.siget@gmail.com

Telefon: 091/ 489 7021 i 01/ 6598 464

Pripravnost u turističkoj ambulanti za Covid-19 organizirana je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16 do 24 sata na broj telefona 091/489-7022.

U turističkoj ambulanti za Covid-19 turisti koji borave u smještajnim kapacitetima na području Grada Zagreba moći će obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

  • +12
  • +9

Cijepljenje bez najave na Velesajmu

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

  • Odluku o provođenju besplatnog brzog antigenskog testiranja (BAT) za građane Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje.

Za građane koji se žele testirati brzim antigenskim testovima iz osobnih razloga (bez indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine) test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a. Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji:

Dom zdravlja Zagreb Centar - Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22, svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8 do 11 sati bez prethodnog naručivanja.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ

  • Odluku o uspostavi organiziranog mjesta izolacije za goste/turiste oboljele od bolesti Covid-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu/samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih. Organizirana karantena/samoizolacija uspostavlja se u objektu Grad mladih, Aleja hrvatske mladeži 19, od 2. kolovoza 2021. do opoziva. Strani gost s potvrđenom bolešću Covid-19 čije zdravstveno stanje ne zahtijeva hospitalizaciju i domaći gost s potvrđenom infekcijom koji nema uvjete za izolaciju kod kuće trebaju se smjestiti u organizirani smještaj za izolaciju u zajednici, a koji je predviđen za takve potrebe od strane lokalne samouprave, na način da se gosti premještaju u unaprijed pripremljeni objekt prikladan za boravak u izolaciji (objekti određeni i opremljeni od lokalnog kriznog stožera ili lokalne samouprave mogu biti apartmani, kuće, mobilne kućice, dormitoriji itd.), o čemu dalje skrbi nadležni liječnik za smještajni objekt (u konzultaciji s nadležnim epidemiologom). Isto vrijedi za goste koji su bliski kontakti oboljeloga, a kojima je potrebno organizirati karantenu/samoizolaciju.
  • Odluku o privremenoj obustavi cijepljenja od 3. kolovoza do 15. kolovoza 2021. na sljedećim lokacijama:

> Dom sportova, Trg Krešimira Ćosića 11

> Sportska dvorana Gimnazije Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih pavlina 1

> Srednja tehnička škola Jelkovec, Vladimira Strahuljaka 1, Sesvete.

Cijepljenje u Gradu Zagrebu tijekom kolovoza 2021. godine bit će organizirano na lokaciji Zagrebački velesajam, Paviljon 6, Avenija Dubrovnik 15, sa sljedećim radnim vremenom: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 12 sati, a utorkom i četvrtkom od 15 do 19 sati.

Na taj način će Grad Zagreb osigurati potrebnu dostupnost, mogućnost kontinuiranih javnih poziva, mogućnost naručivanja putem e-Građani i platforme Cijepi se, kao i pozivnih centara, uz istovremeno osiguravanje termina za docjepljivanje, odnosno dobivanje druge doze cjepiva.