EDUKATIVNE ŠETNJE

U zagrebački ZOO stižu dama u nevolji, vitezovi, vatra i zmaj; obilježava se i Noć šišmiša

  • Autor: B.R.
  • Zadnja izmjena 22.08.2018 10:12
  • Objavljeno 22.08.2018 u 10:12
Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se u subotu, 25. kolovoza.

Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se u subotu, 25. kolovoza.

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Međunarodna noć šišmiša u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježit će se u subotu, 25. kolovoza 2018.

Kako javljaju predstavnici zagrerbčkog Zoološkog vrta ove godine posjetitelje očekuje drugačiji program nego proteklih godina.

Svi zainteresirani moći će se uključiti u vođene obilaske Zoološkog vrta kroz koje će upoznati mnoštvo zanimljivih činjenica o jedinim letećim sisavcima.

U edukativnim kutcima posjetitelji će na zanimljiv način učiti o biologiji, načinu života i ugroženosti šišmiša. Naime, iako je ljudski rod od pamtivijeka fasciniran šišmišima, nedovoljno ih štiti. Šišmiše najviše ugrožava uništavanje njihovih staništa. U Hrvatskoj postoji trideset i pet vrsta šišmiša i sve su zakonom zaštićene.

Zabavni sadržaji nadahnuti su pričama i legendama o tim čudesnim letačima.

Kruna večeri bit će predstava Reda Čuvara grada Zagreba. Članovi te udruge u gospodarsko dvorište Zoološkog vrta donose show s damom u nevolji, vitezovima, vatrom i zmajem.

Nakon toga posjetitelji mogu posjetiti restoran Morski lav. Uz poseban jelovnik tamo ih očekuje i fotografiranje s glumcima iz Noći šišmiša.

Program počinje u 19, a završit će oko 22 sata.

  • +17
  • +14

Šišmiši

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

Za Noć šišmiša vrijede uobičajene cijene ulaznica za Zoološki vrt, ali ulaznice se moraju nabaviti unaprijed jer je broj posjetitelja u vođenim skupinama ograničen. Karte je moguće već sada kupiti na blagajnama Vrta.

Noć šišmiša svake se godine organizira u više od 30 zemalja svijeta koje su potpisale Sporazum o zaštiti populacija šišmiša (UNEP/EUROBATS).

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!