užas na autocesti

U zagrebačke bolnice dovezeno 18 ljudi iz nesreće na A4, puno ih je teško ozlijeđeno

06.08.2022 u 12:15

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći koja se jutros oko 5.35 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec, u slijetanju poljskog autobusa smrtno je stradalo 12 osoba, a 31 je ozlijeđena.

Osamnaest unesrećenih je prebačeno u zagrebačke bolnice, po šest u KBC Zagreb, KB Dubrava i Traumatološku kliniku u Draškovićevoj ulici.

Anto Andabak o prometnoj nesreći na A4 Izvor: Cropix / Autor: Željko Puhovski / CROPIX

Na licu mjesta poginulo je 11 ljudi, a da je u KBC Zagreb preminula još jedna osoba potvrdio je za HTV prof. Anko Antabak, šef kirurške službe KBC-a Zagreb.

'U KBC Zagreb dovezeno je šestero teško ozlijeđenih. Reanimacija jednog ozlijeđenika je počela još u vozilima Hitne pomoći i on je preminuo. Ostali imaju teške ozljede, lokomotornog ili abdominalnog sustava tako da se neki već operiraju. Otvorili smo dvije sale i nadamo se da će do podne svi biti operirani', kazao je.

Dodao je kako nisu životno ugroženi, ali da će KBC omogućiti dodatne kapacitete ukoliko neka od drugih bolnica bude trebala pomoć.

U KB Dubrava zaprimljeno je šest osoba s teškim tjelesnim ozljedama, dva muškarca i četiri ženske osobe. Radi se o ozljedama kostiju ruku, nogu, zdjelice, kralježnice, frakturama rebara i ozljedama kosti lica, izvijestio je liječnik Domagoj Vergles. Dodao je kako se radi o potencijalno po život opasnim ozljedama.

'Stabilna su dva pacijenta, a četiri pacijentice su nestabilno. Svi zahtijevaju kirurški tretman. Jedna je operacija već počela. Idemo po redu hitnosti', naglasio je.

U autobusu su bili hodočasnici na putu iz Poljske prema Međugorju, a razlozi nesreće trebali bi biti poznati nakon očevida.

  • +30
Prometna nesreća na A4 Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak