koronavirus

U Varaždinskoj županiji 110 novozaraženih, van pogona stotinu zdravstvenih djelatnika

25.10.2020 u 13:28

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji u posljednja je 24 sata evidentirano 110 novozaraženih, a' izvan pogona' je gotovo stotinu zdravstvenih djelatnika, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. Što se tiče izvora zaraze, u 65 slučaja riječ je o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 45 slučajeva je izvor zaraze nepoznat.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 551, s obzirom da imamo i 41 otpust s kućnog liječenja.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici trenutno su 42 osobe s težom kliničkom slikom, 40 osoba je na kisiku i dvoje ih je na respiratoru, dok je na liječenju kod kuće trenutno 509 osoba.

 Stožer je izvijestio i o složenoj situaciji u varaždinskoj Općoj bolnici.  Nakon što su evidentirani novi pozitivni, ali i novi oporavljeni, u Općoj bolnici Varaždin trenutno su 33 pozitivna djelatnika i dodatni 61 djelatnika u mjeri samoizolacije.

 U tri osnovnoškolske ustanove, jednoj srednjoškolskoj ustanovi te u jednom dječjem vrtiću za više razreda i grupa određena je mjera samoizolacije.

 U Varaždinskoj županiji u samoizolaciji je trenutno ukupno 1.818 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, što znači da nisu još kontaktirani svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju podataka, priopćio je Stožer.