STIGLA JOŠ JEDNA PONUDA

U utrci za Kupare dva ruska ulagača

13.03.2014 u 14:35

Bionic
Reading

Za obnovu Kupara zanimanje je pokazalo šest investitora koji su slijedom javnog poziva u pravovaljanom roku dostavili i pisma kojima potvrđuju to zanimanje, izvijestili su danas iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), dok je ministar turizma Darko Lorencin sva pristigla neobvezujuća pisma interesa ocijenio ozbiljnim i zadovoljavajućim

DUUDI je time dopunio svoje jučerašnje priopćenje u kojem su naveli da je pet investitora poslalo pisma interesa za Kupare. Povjerenstvo za ocjenu tih prijava na današnjoj je telefonskoj sjednici, naime, razmotrilo još jednu pristiglu prijavu, pa ih je sada ukupno šest.

Ta nova prijava je od Avenue Grupe odnosno grupacije tvrtki Avenue iz Moskve, a osim njih ruski kapital navodno stoji i iza prijave investitora okupljenih u tvrtki Titan nekretnine, za koju se znalo i jučer da je poslala prijavu.

Uz ove zainteresirani investitora su, kako je također bilo objavljeno sinoć, Karisma Hotels Adriatic (KHA ili konzorcij Agrokora, svjetskog touroperatora TUI i meksičkog lanca Karisma International), Valamar poslovni razvoj (iz grupacije Valamar), turska Rixos grupa (koja već ima hotel u Dubrovniku) te Braniteljska zadruga Mir iz Mlina kod Dubrovnika.

Da je stiglo šest, a ne samo pet prijava za Kupare, danas je na 'marginama' međunarodne konferencije o zdravstvenom turizmu u Zagrebu potvrdio i ministar turizma Darko Lorencin ocjenivši sva pristigla neobvezujuća pisma interesa ozbiljnim i zadovoljavajućim.

Kazao je da sada slijedi priprema natječaja za obvezujuće ponude za Kupare na koji će se moći javiti i oni koji nisu poslali pisma u ovoj prvoj fazi tog posla, kao i da oni koji su se sada javili nemaju obvezu javiti se s obvezujućim ponudama.

Taj će natječaj najvjerojatnije, kako je najavio, biti otvoren 60 dana, da bi svi imali dovoljno vremena za pripremu ponuda, a očekuje se da bi mogao biti dovršen do početka ovog ljeta.

Osim Kupara ove se godine očekuje realizacija još nekoliko investicijskih projekata u turizmu slijedom 'državnih' javnih poziva koji su u tijeku i traju do kraja ovog mjeseca, za hotelske kuće Plat i Maestral s dubrovačkog područja te za rapski Imperial.

Također se do kraja godine očekuje dovršenje izrade poslovnog modela za otočje Veliki Brijun slijedom čega bi se tražio strateški investitor i za taj posao.