vremenska prognoza

Napokon: U utorak znatno više sunca, svježije, ali bez oborina

07.08.2023 u 23:48

Bionic
Reading

Vremenska prognoza za Hrvatsku za utorak 08.08.2023. kaže da će na Jadranu biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti ponegdje više oblaka, no većinom bez oborina

Državni hidrometeorološki zavod navodi da će u utorak na Jadranu biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti ponegdje više oblaka, no većinom bez oborine. Ujutro na kopnu će biti mjestimice magla.

Vjetar će biti uglavnom slab, a na Jadranu će umjerena do jaka bura sredinom dana okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 19 °C, a najviša dnevna između 20 i 25, duž obale od 25 do 29 °C.

Prognostičarka dipl. ing. Dunja Plačko-Vršnak navodi: "U utorak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu nakon mjestimične jutarnje magle biti djelomice sunčano i uglavnom bez oborina, uz većinom slab vjetar. Jutro svježe, a najviša dnevna temperatura oko 24 °C. U središnjoj Hrvatskoj jutro također svježe uz najnižu temperaturu između 10 i 13 °C. Najviša temperatura od 22 do 24 °C, primjerenija svibnju nego kolovozu. Pritom djelomice sunčano, a mala vjerojatnost za kratkotrajnu kišu postoji na krajnjem sjeverozapadu'.

'Gorskom kotaru i Lici jutro u jesenskom ozračju, uz najnižu temperaturu oko 8 °C i mjestimičnu maglu. Danju djelomice sunčano, od sredine dana oblačnije, ali bez oborina. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, ujutro uz umjerenu, podno Velebita i jaku buru, danju južni vjetar, prema večeri i jugo. Najviša temperatura zraka u gorju od 20 do 23 °C, na Jadranu između 25 i 27 °C', dodaje Plačko-Vršna.

  • +25
Vrućine u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Božo Radić

'Na srednjem Jadranu pretežno sunčano, poslijepodne u unutrašnjosti Dalmacije uz umjeren razvoj oblaka. Ujutro bura, danju umjeren jugozapadni, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar. Jutro u Zagori također svježe, a najviša temperatura posvuda između 27 i 29 °C. Vruće neće biti ni na jugu Hrvatske, unatoč sunčanom vremenu. Nakon jutarnje bure, danju će puhati umjeren do jak maestral. More malo do umjereno valovito, a njegova je temperatura i dalje razmjerno visoka, oko 26 °C', zaključuje Plačko-Vršna.