prognoza

Stiže nova promjena: Pljuskovi s grmljavinom i olujno nevrijeme

01.08.2023 u 07:11

Bionic
Reading

U utorak najprije pretežno sunčano, uz južinu i vruće i sparno, pa sve oblačnije, potkraj dana i u noći na srijedu česti pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i olujno nevrijeme. Dugotrajnije stabilizacije diljem Hrvatske nema ni u nastavku tjedna

'Veći dio utorka na istoku Hrvatske djelomice, čak i pretežno sunčano, poslijepodne i vruće. Potkraj dana i u noći na srijedu sa zapada naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom. Puhat će povremeno umjeren jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 14 do 16 °C, a najviša dnevna od 30 do 32 °C. Podjednaka temperatura bit će i u prijepodne većinom sunčanoj središnjoj Hrvatskoj. Poslijepodne postupno sve oblačnije, navečer mjestimice pljuskovi i grmljavina, ponegdje i jače izraženi', prognozirao je meteorolog Dragoslav Dragojlović za HRT.

Dalje je naveo kako će vjetar biti slab do umjeren, južni i jugozapadni. I na sjevernom Jadranu i u gorju prijepodne pretežno sunčano.

'Poslijepodne i osobito navečer uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno pljuskovi i grmljavina, a mjestimice je moguće i olujno nevrijeme. U noći i ujutro puhat će umjerena bura, a tijekom dana jugozapadnjak. Jutarnja temperatura od 12 do 14 °C, na moru između 20 i 22 °C. Najviša dnevna od 26 do 28 °C, uz obalu između 29 i 31 °C.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Miha Žvegelj/Neurje.si

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće, poslijepodne i navečer na sjevernom dijelu s umjerenom naoblakom. Ujutro slaba do umjerena bura, a tijekom dana jugo, pri čemu će more biti malo i umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 33 °C. Podjednake vrijednosti temperature zraka bit će i na jugu Hrvatske, gdje će biti najviše sunčana vremena. Ujutro slaba do umjerena bura, a tijekom dana južni i jugozapadni vjetar', navodi Dragojlović.

  • +18
Plaža u Puli Izvor: Cropix / Autor: Duško Marušić

Ni idućih dana nema ništa od stabilizacije vremena.

'U srijedu u unutrašnjosti postupno smirivanje, a povremene mjestimične kiše još može biti uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. U četvrtak pretežno sunčano i vruće, a u petak sa zapada novo jače naoblačenje, pljuskovi i grmljavina. Na Jadranu u srijedu i četvrtak većinom suho te barem djelomice sunčano, a u petak će nova promjena vremena najprije zahvatiti sjeverni dio te se do kraja dana proširiti na veći dio obale. Ponegdje je moguće i olujno nevrijeme. Puhat će većinom umjereno i jako jugo', prognozirao je Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

  • +60
Supermjesec obasjao nebo nad Hrvatskim gradovima Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic