SMRT NA JEZERU

U tragediji na Grobniku poginula dva strastvena sportaša

22.04.2013 u 08:08

Bionic
Reading

Dva domaća strastvena sportaša 30-ih godina, Dejan Ljubas i Dalibor Kalčić smrtno su stradali danas rano poslijepodne kod jezera Valići na Grobniku, u blizini izvora Rječine

Iako voditelj Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave primorsko-goranske ni na kraju dana ne otkriva više informacija o ovoj tragediji, doznajemo da je jedno mrtvo tijelo uočio slučajni prolaznik i odmah alarmirao policiju.

Poslijepodne je započela akcija izvlačenja tijela u kojoj su uz policiju sudjelovali vatrogasci i pripadnici HGSS-a, a tijekom koje je uočeno i drugo mrtvo tijelo te jedan sportski čamac - zeleni plastični kajak.

Jasno je da su se nesretnici utopili spuštajući se niz nabujalu Rječinu, a jesu li obojica bili u istom kajaku upitno je. Na terenu nije bilo očevidaca, nije pronađen drugi kajak niti gumenjak, o kojem se može čuti.

Kajak je, prema riječima djelatnika interventnih službi, ostao 'zarobljen' okomito u viru, a tijela dvojice sportaša voda je odnijela prema jezeru Valići. Tijela su prevezena na riječku patologiju, gdje će se utvrditi točni uzroci smrti, a više službenih informacija znat će se sutra.