NESREĆA KRAJ KARLOVCA

U sudaru kamiona poginule dvije osobe

14.05.2014 u 20:50

Bionic
Reading

U izravnom sudaru dvaju kamiona u Drežnik-Gradu na državnoj cesti D1 poginuli su vozač i suvozač kamiona zagrebačkih registarskih oznaka kad je kamion s prikolicom za prijevoz automobila varaždinskih oznaka u jednom zavoju prešao na suprotni kolnički trak, doznaje se u karlovačkome ŽDO nakon obavljenog očevida

Zamjenica županijskoga državnog odvjetnika Ljubica Fiškuš-Šumonja rekla je za Hinu nakon očevida da će varaždinski kamion zadržati jer se na njemu treba obaviti pregled i moguća vještačenja, ali zasad o tome nisu donesene odluke.

Na mjestu nesreće poginuo je vozač (40) zagrebačkog kamiona, a njegov suvozač (44) umro je poslije iako ga je medicinska ekipa nastojala reanimirati.

Vozač koji je izazvao nesreću, rekla je Fiškuš-Šumonja, ozlijeđen je te je u Općoj bolnici u Karlovcu.

Kamioni su se sudarili na državnoj cesti D 1 danas u 13,35 sati.

Promet je u prekidu za teretna vozila, a osobni automobili propuštaju se županijskom cestom preko Plitvica pa se poslije opet vraćaju na D1. Policija na većim odmorištima i parkiralištima zaustavlja kamione te ih usmjerava na autocestu ili čekaju da se i za njih ponovno uspostavi promet državnom cestom D1.

U karlovačkom Centru 192 doznaje se da se najprije mora pretovariti roba iz zagrebačkog kamiona, a do tada će vjerojatno i velike dizalice biti spremne za uklanjanje oštećenih kamiona.