KOD TISNOG

U sudaru dvaju skutera na moru ozlijeđeno troje Britanaca

28.07.2014 u 20:26

Bionic
Reading

U sudaru dvaju skutera danas prijepodne u uvali Garčinu u blizini Tisnog ozlijeđeno je troje Britanaca, priopćila je služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture

Šibenska Lučka kapetanije o sudaru plovila i ozlijeđenima u blizini Tisnog obavijestila je Nacionalnu središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka). Djelatnici šibenske Lučke kapetanije izvijestili su da su se u 10,30 sati oko 400 metara od obale u uvali Garčinu sudarila dva plovila tipa jet-ski na kojima su bile tri osobe te da su sve tri ozlijeđene.

Očevidom je utvrđeno je da su oba plovila bila iznajmljena od domaćega privatnog obrtnika te da su upisana u zadarskoj i vodičkoj luci.

Po izjavi vlasnika tih dvaju plovila, sudar se dogodio na povratku prema obali, kad je jet–ski vodičke registracije kojim je upravljao britanski državljanin naglo skrenuo udesno i udario u lijevi dio pramca plovila sa zadarskom registracijom na kojem su bili muškarac i žena, također britanski državljani. To dvoje je u sudaru je ozlijedilo glavu. Britanac koji je bio sam također je ozlijeđen, no ne navodi se o kakvim je ozljedma riječ.

Sve troje vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeno je u šibensku bolnicu.

Djelatnici šibenske Lučke kapetanije, nakon izjava očevidaca pomorske nesreće i službene izjave vlasnika plovila, uzeli su dokumentaciju, a plovila su izvučena iz mora radi očevida.