ulaganje od 2,5 mlrd eura

U strahu od Rusa grade ogroman obrambeni sustav: 'Naše vojne utvrde bit će neprobojne!'

18.05.2024 u 21:33

Bionic
Reading

Poljska ulaže oko 2,5 milijarde dolara u jačanje sigurnosti i odvraćanja na svojoj granici s Rusijom i njezinim saveznikom Bjelorusijom, rekao je premijer Donald Tusk

Radovi na projektu Shield-East koji uključuje izgradnju pravih vojnih utvrda već započeli. Poljska je na istočnom krilu NATO-a i Europske unije, a Tusk je naglasio da snosi dodatnu odgovornost za sigurnost Europe, javlja APNews.

'Odlučili smo uložiti u našu sigurnost, a prije svega u sigurnu istočnu granicu, oko 10 milijardi zlota (2,5 milijardi dolara)', rekao je Tusk.

'Otvaramo veliki projekt izgradnje sigurne granice, uključujući sustav utvrda i oblikovanje terena koje će tu granicu učiniti neprobojnom za potencijalnog neprijatelja', rekao je Tusk.

'Započeli smo te radove kako bismo poljsku granicu učinili sigurnom u vrijeme mira, a neprobojnom za neprijatelja u vrijeme rata', dodao je.

Obraćao se poljskim vojnicima u Krakovu povodom obilježavanja 80 godina od savezničke pobjede u bitci kod Monte Cassina protiv nacista, tijekom Drugog svjetskog rata.

sve osim nogometa

Učitavanje...