NOVCA NIKAD DOSTA

U strahu od poplave banke prazne bankomate

20.05.2014 u 19:36

Bionic
Reading

Banke su ispraznile pojedine bankomate u Srijemskoj Mitrovici, u kojoj se građani danima brane od poplava, otkrio je u utorak zapovjednik pokrajinskog stožera za izvanredne situacije Goran Ješić, potpredsjednik vojvođanske vlade

'Tražimo od banaka da se ne ponašaju kao idioti. Ljudi normalno funkcioniraju', poručio je Ješić na društvenoj mreži Twitter.

U Srijemskoj Mitrovici već nekoliko dana traje borba u obrani grada od poplava.

Istodobno u srijemskim mjestima Morović i Višnjićevo traje preventivna evakuacija zbog nadolazeće vode koja se odvija u četiri faze.

U Novome Sadu je zasjedao stožer za izvanredne situacije vojvođanske vlade koji je priopćio da je higijensko-epidemiološka situacija i opskrba vodom za piće pod stalnim nadzorom zdravstvenih vlasti.

Stožer je objavio da se provodi pojačani epidemiološki i sanitarno-inspekcijski nadzor nad kretanjem crijevnih i zaraznih bolesti i cjelodnevno dežurstvo u svim zdravstvenim ustanovama.

Vojvođanski mediji dodaju da u pojedinim mjestima voda iz seoskih vodovoda u općini Pećinci nije za piće zbog podizanja podzemnih voda. Pokrajinski stožer je osigurao opskrbu vodom za piće u tim mjestima, dok seoski vodovodi ne budu sanirani.

Osim državnih tijela, tvrtki i pojedinaca u prikupljanje pomoći za poplavljena područja u Srbiji uključila se Katolička crkva. U izjavi za hrvatske medije u Vojvodini beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar rekao je da Crkva i katolički vjernici pomažu kroz djelovanje Caritasa.

Hočevar je pozvao na zajedništvo i solidarnost.