ČULJAK O ĆIRILICI

'U Stožeru za Vukovar su se možda malo zaletjeli'

28.02.2013 u 17:24

Bionic
Reading

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak odbio je tvrdnju premijera Zorana Milanovića da ‘HDZ kukavički šuti o ćirilici u Vukovaru’.

‘HDZ nikada nije kukavički šutio. Kada je počeo Domovinski rat, HDZ je organizirao obranu Vukovara i drugih naših gradova. Kako može kukavički šutjeti onaj tko je prvi stao u obranu Republike Hrvatske’, upitao je Čuljak.

Naglasio je da HDZ poštuje Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina, ali da želi da se Vukovaru, nakon svih stradanja, omogući moratorij na uvođenje dvojezičnosti, jer ‘ljudima treba dati vremena da se prilagode tim novim okolnostima’.

Na najave Stožera za obranu hrvatskog Vukovara da će silom spriječiti postavljanje dvojezičnih napisa, Čuljak je kazao kako ne može tumačiti izjave Stožera, ali i ocijenio da je riječ o ‘izjavi koja možda nije dobro osmišljena’ te da su se u Stožeru ‘možda malo zaletili’.

‘Ne vjerujem da zapravo misle na takav način reagirati, jer nisu to radili ni u vrijeme Domovinskog rata, a ne mislim da i sada postoji takva želja’, rekao je Čuljak, naglašavajući da HDZ ne stoji iza Stožera, osim u zahtjevu za moratorijem na uvođenje dvojezičnosti.