opasna bolest

U Srbiji od koronavirusa preminuo 26-godišnjak koji je prije bio potpuno zdrav

15.07.2020 u 10:52

Bionic
Reading

Član Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa u Srbiji dr. Goran Stevanović izjavio je medijima da je od koronavirusa preminuo mladić '94. godište koji je prije bio zdrav, odnosno nije bolovao ni od kakvih kroničnih bolesti. Poručio je da je stanje u toj zemlji alarmantno.

Stevanović koji je i direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu kaže da su to strašne stvari i upozorava da se kod njega na Voždovcu (dio Beograda, op.a.) svakog dana mladi okupljaju u zgradama, u grupama voze liftovima, jedni do drugih i nitko maske ne nosi, prenosi B92.net.

'Klinika je puna mladih ljudi, ali mnogi u Srbiji to i dalje ne shvaćaju', kazao je direktor Klinike za infektivne bolesti i dodao da najviše problema ima upravo s mladima koji se ne obaziru na mjere i misle da virus nema nikakve veze s njima.

'Stariji su shvatili poruku i zbog toga s njima postoji sve manje problema. Čuvaju se, za razliku od njihovih mlađih ukućana, koji su upravo zbog toga već danima na udaru virusa. Nakon što se Infektivna klinika napunila pacijentima koji su njihovo godište, s teškim simptomima Covida-19, krajnji je trenutak da djeca i mladi ozbiljno shvate kakva opasnost im prijeti', kazao je Stevanović za portal Objektiv.